Food for thought

Dat groenten goed voor ons zijn is algemeen bekend. Niet voor niets dat veel consumenten zich bezighouden met hoeveel groenten zij elke dag gaan eten. Maar wist je dat elke groente, naast dat ze gezond zijn, ook andere functies hebben? Door je te verdiepen in de verschillende functies kun je je gasten niet alleen iets smakelijks serveren, maar ook inspelen op hun persoonlijke behoeften. Lees verder hoe jij het beste uit groente kan halen voor jouw gasten.

 

Wortelen

Dat wortelen goed zijn voor de ogen is algemeen bekend, maar wist je dat deze oranje groente veel vitamine B bevat, wat helpt om de hormonale invloeden op het lichaam te beperken? Daarnaast helpt de vitamine A in wortels bij de aanmaak van nieuwe cellen waardoor het herstel van de huid wordt bevordert.

Tip: Probeer eens deze Vegan Carrot Cake. Hiermee verras jij jouw gasten zeker.

Spinazie

Bladgroenten als spinazie zitten bomvol magnesium. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de energieproductie. Een tekort hieraan? Dan kun je al vrij snel lichamelijke en psychische klachten ervaren zoals hoofdpijn, onrust en een lage weerstand. Daarnaast draagt het ijzer in spinazie ook bij aan spieropbouw en is dus groot favoriet bij consumenten die veel in beweging zijn.

 

Artisjok

Eén ons artisjok zorgt voor 14% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Hierdoor is deze bijzondere groente goed om constipatie tegen te gaan. Ook zit er in artisjok gemiddeld meer antioxidanten dan in andere groenten. Antioxidanten beschermt de cellen en het weefsel in het lichaam, op langere termijn kunnen hiermee ziektes worden voorkomen.

Tip: Artisjok heeft een volle uitgesproken smaak en is zeer geschikt als bijgerecht of tapas. Een ideaal product voor shared dining gerechten.

Paprika

Net als andere groente bevat ook paprika veel vezels en vitaminen. De hoge hoeveelheid vitamine C in paprika zorgt voor een verbeterd concentratievermogen. Een ideale snack dus voor tijdens vergaderingen of op het lunchbuffet bij kantines. De rode paprika bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene variant.

Tip: Paprika is enorm veelzijdig. Gebruik het als garnering bij hummus, in een Oosterse soep of op een Veggie & Mozzarella-lasagne.

Ontdek meer