Cijfers
Twijfel je nog of je je kaart moet uitbreiden met meer plant-based gerechten? Nou dan helpen deze cijfers je wel om te beseffen dat plant-based here to stay is!
Steeds minder mensen zien zichzelf puur als vleeseter. De feiten op een rij: 55% van de Nederlanders typeert zich zo, dat was het jaar ervoor nog 59%. Bijna 34% van de huishoudens heeft zelfs het voornemen om in 2021 minder vlees te gaan eten.
31% van de Nederlanders geeft aan dit vooral te doen voor volgende generaties.
Kinderen blijken in deze verduurzaming een belangrijke rol te spelen. Uit het onderzoekt blijkt dat zij hun ouders beïnvloeden in het gedrag om minder vlees te eten. Ook geeft de doelgroep onder de 30 jaar 2x zo vaak aan dat zij vegetariër of Veganist zijn.
De jongere generatie is zich bewust van de impact van vlees, handelt daarnaar en beïnvloedt oudere generaties. Vaak als reactie op wat er in de media gezien en gehoord wordt.
48% van de Nederlanders vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd.
33% geeft aan dat de maaltijd niet compleet is zonder vlees. Dit was in 2019 nog 60%. 66% geeft aan bewust te zijn van de impact van vlees op het milieu.
56% geeft aan de laatste 2 jaar minder vlees te zijn gaan eten. 44% geeft aan vaker voor plantaardig te kiezen voor de variatie.
43% geeft aan voor natuur en milieu.
Op dit moment komt 40% van onze eiwitconsumptie uit groente. Dit zou in 2030 60% moeten zijn om de impact van voedselproductie op het natuur en klimaat binnen de perken te houden. Help jou mee om dit doel te bereiken door jouw gasten meer plantaardig te serveren?
Bron: Natuur & Milieu, Vega monitor 2020