Smaakvol Switchen Klassiekers met een twist!

Met 'Smaakvol Switchen' inspireren we jou om allerlei bekende en vertrouwde gerechten klaar te maken voor je gasten, maar dan omgetoverd tot smaakvolle plantaardige varianten: met de lekkerste groenten en peulvruchten! Een Kip Pilav wordt een Kik Pilav, een Boeuf Bourguignon wordt zo een heerlijke Biet Bourguignon.

Consumenten willen namelijk steeds vaker geïnspireerd worden om op een makkelijke manier een dagje minder vlees te eten. Bij Smaakvol Switchen wordt vlees en vis vervangen door peulvruchten en groenten. Zo worden allerlei bekende en vertrouwde gerechten omgetoverd tot smaakvolle plantaardige varianten. Een Spaghetti Bolognaise wordt een Spaghetti Bololinzen, Beef Teriyaki wordt een heerlijke Bean Teriyaki en een Mexicaanse wrap wordt een Flexicaanse wrap!

Klaar om je gasten te verrassen met ‘Smaakvol Switchen'‘?

  • De recepten zijn geschreven op basis van 10 personen en kunnen daarmee makkelijk vergroot of verkleind worden;
  • De ingrediënten zijn op volgorde geplaatst van de bereidingswijze. Het ingrediënt dat als eerst wordt gebruikt, wordt als eerst genoemd, gevolgd door het tweede, derde etcetera;
  • Om nog meer inspiratie te bieden bevatten veel recepten een aanvullende tip!

space

space

space

space

Wist je dat...

..het serveren van plantaardige gerechten niet alleen goed is voor jou en je gasten, maar ook voor onze planeet?

Peulvruchten stoten tot wel 60 keer minder CO2 uit dan dierlijke eiwitten en gebruiken een stuk minder water en grond. Met het eten van meer peulvruchten, groenten of granen bespaar je tot wel 8000 liter water per kg, dit staat gelijk aan 12 uur douchen. Bovendien is het verbouwen van peulvruchten goed voor de bodemkwaliteit, wat bijdraagt aan een betere biodiversiteit. Daarbij halen peulvruchten stikstof uit de lucht, binden deze en zetten het om in de grond. Dit proces verbetert de bodemvruchtbaarheid zonder de noodzaak van synthetische stikstofmeststoffen. Hoe fantastisch zou het zijn om zo makkelijk over te stappen naar groenere borden en een duurzamere wereld?

Inmiddels vermelden wij bij onze recepten een klimato-icoon, zodat je weet hoeveel CO2 elk portie uitstoot! Een duurzaamheid-/milieu-icoon wordt steeds belangrijker en biedt zowel voordelen voor jou als je gasten. Het is een echte gamechanger in duurzaam eten!

Een duurzaamheidsicoon zoals Klimato kan ook voordelen hebben voor jou. Welke precies? Hier zijn enkele voordelen:

  • Bevordert duurzame keuzes: Het icoon maakt de milieu-impact per gerecht inzichtelijk. Hierdoor herkennen jij en je gasten eenvoudig duurzame opties, wat zorgt voor milieubewustere keuzes.
  • Versterkt het imago: Het gebruik van een milieu-icoon toont aan dat jij duurzaamheid relevant vindt.

Het klimato-icoon kent verschillende gradaties: donkergroen (zeer milieuvriendelijk), lichtgroen, geel, oranje en rood (minder milieuvriendelijk). Zet jij met ons de stap naar een groenere toekomst?

De voordelen van peulvruchten

Peulvruchten zijn een veelzijdig product en je kunt ze op talloze manieren bereiden! Of je nu bonen, erwten, linzen of kikkererwten kiest, met Smaakvol Switchen inspireren wij jou om peulvruchten, groenten en granen vaker te gebruiken in je recepturen. Van hartige stoofschotels tot smakelijke salades en heerlijke dips, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Onze peulvruchten en groenten worden lokaal verwerkt op het land en zo bereid dat jij als chef aanzienlijk minder handelingen hoeft uit te voeren in de keuken. Zo hoef je niet meer te wellen of te pellen. Onze ingrediënten zijn direct klaar voor gebruik, wat jou in de keuken meer tijd geeft om je te concentreren op presentatie en smaak van het gerecht. Naast tijdbesparing blijft het ingrediënt betaalbaar en van hoge kwaliteit. Zo zijn peulvruchten en groenten een goedkopere variant vergeleken met dierlijke eiwitten. De voordelen van peulvruchten zullen je blijven verassen!

Wist je bijvoorbeeld dat in 100 gram gekookte peulvruchten ongeveer 5 tot 10% procent eiwit bevat? Daarbij zitten er in peulvruchten boordevol vitaminen, mineralen en vezels.